Pakastekaapit kuluttavat monen sähkökiukaan verran sähköä jatkuvasti. Kyse on kaupan pakastekalusteiden sähkölämmityksestä, joka estää lasien huurtumisen ja jäätymisen.
Tyypillinen kulutus 10 m pituisella pakastekaapilla on 5 kW. Tämä merkitsee vuodessa noin 44000 kWh kulutusta, joka rahassa on noin 4400 € vuodessa, sähkön hinnalla 10c/kWh.
Uudella tekniikalla on todettu saavutettavan jopa 70% säästön, joka merkitsee vuodessa säästöä 3000€ per 10 m kalustetta.
Säädin laskee milloin kondensoituminen alkaa ja varmistaa, että pinnan lämpötila pysyy jatkuvasti riittävän lämpöisenä, eikä kondenssia pääse syntymään.
Meillä on kokemusta yli 200 kylmälaitoksen optimoinnista. Lisäksi olemme tehneet kymmeniä kannattavuuslaskelmia ja Motivan mallin mukaisia (KYTE) kylmälaitosten energiakatselmuksia, lähtien vuodesta 2005.
Tippuuko jäähdytyspalkeista kondensivettä "Kaatuuko" ilmastointi helteillä?
Koneellinen jäähdytys kondensoi ilman kosteuden kylmäpattereihin. Kondensoituminen aiheuttaa oheisten esimerkkien mukaan helposti puolet ilmastoinnin jäähdytyksen energiankulutuksesta. AKS 16 säätimellä kondensoitumista voidaan vähentää tai kokonaan estää. Tuloksena on yli 50% energiansäästö ja varmuus, että ilmastointi pysyy päällä pahimmillakin helteillä.
Meillä on ilmastoinnin ja jäähdytysalan pitkä kokemus.
Helteillä jäähdytyslaitoksen lauhdutusteho jää melko yleisesti liian pieneksi. Omistaja voi tarttua toimeen ja tilata suuremmat laitteet. Tai omistaja voi tilata AKS säätimen ja nauttia edullisesta jäähdytyksestä myös helteillä.
Tuloilman jäähdytys 35 kW
Kuivauksen osuus 13 kW
Tuntuva jäähdytys 22 kW
Pisteet käyrässä:
3. Jäähdytysvede lämpötila normaalisti +7 C
2. Tuloilman lämpötila lopussa on +15 C
1. Tuloilman olosuhde alussa
Tuloilman jäähdytys 13 kW
Kuivauksen osuus 0 kW
Pisteet käyrässä:
3. Jäähdytysveden lämpötila on optimoitu +17 C
2. Tuloilman lämpötila lopussa on +20 C
1. Tuloilman olosuhde alussa
Talvisota-muistomerkki
Helsingin Kasarmitorille vuonna 2017 pystytetylle muistomerkillä havaittiin pian näkymien umpeutuvan pallon sisälle. Syynä oli kosteuden muodostuminen lasipinnoille. Vuonna 2019 ongelmaa alettiin ratkaisemaan. AKS 16 säätimellä ohjataan suuren teräspallon sisäilmankuivausta kahdessa tehoportaassa. Kuivauksen säädöllä säästetään energiaa ja vähennetään ilmankuivauksen laitteiston huollontarvetta.
AKS-Optimi Oy