E-todistus

Pientalot 


Laadimme energiatodistuksia ja ARA energia-avustuslaskemia.  Omakotiasujilla on mahdollisuus myös kotitalousvähennykseen tai lämmitysmuodon vaihtamiseen tarkoitettuun tukeen. Kannattaa aloittaa alkukartoituksella. Selvitetään toimenpiteet, säästöt ja kustannukset.

Tämän päivän talotekniikka sisältää monia asioita, joissa asukas voi joutua maksamaan turhasta energiankulutuksesta. Meillä on kokemusta miten mukavuudesta tinkimättä voidaan säästää jopa 30% omakotitalon sähkönkulutuksesta. Säästöt ovat syntyneet pelkästään säätöjen ja laitteiden toiminnan tarkastuksella. Keinoja on monenlaisia ja niitä on ilo jakaa.

 

Kerrostalot


Kerrostaloissa on omistajien yhdessä pidettävä huolta talon kunnosta. Suurempiin remontteihin kannattaa varautua etukäteen ja ottaa silloin huomioon myös remontin vaikutus energiankäyttöön. Energiatodistus antaa hyvän lähtökohdan arvioida eri toimenpiteiden vaikutuksia energiankulutukseen.

Haettaessa energia-avustusta kannattaa aloittaa toimenpiteiden kartoituksella. Energia-avustus voi olla 4000 -6000 € asuntoa kohden.

 

Muut kiinteistöt


Kaikki rakennukset tarvitsevat säännöllistä kunnossapitoa. Energiatodistuksen laatiminen on erittäin hyvä aloitus kartoittamaan rakennuksen energiakulutusta ja eri säästömahdollisuuksia. Meillä on laaja kokemus erilaisista rakennuksista, myös kaupan marketeista ja sähköasemien teknisistä tiloista.Täsmäkatselmustuki on tarkoitettu PK yrityksille, säätiöille ja seurakunnille.